mandag 8. november 2010

Nye tegninger November



Etter nye runder med innspill fra brukergruppene samt  løsing av problematikk med oppdrift av bla. kinoarealet har Helen & hard nå kommet med nye utkast til løsninger. De største grepene er i forhold til Kino som løftes opp fra kjeller til 2. etasje, det er nå utvidet balkongareal i front. Fasaden har flere endringer: balkong og trapper opp til 2 nivå og til arealene i kjeller .
I 3. nivå er nå det som tidligere var tegnet som stort øvelsesrom på kulturskolen blitt en blackbox som vil kunne brukes av flere som trenger større areal. kulturskolen er flyttet til 4. etasje og kulturadministrasjonen til taketasjen.
Kostnadsreduserende grep er å flytte kinoen og derved redusere volumet i kjeller, samt redusere totalhøyden ved at scenetårn er fjernet etter innspill fra konsultasjon fra kompetanse innen sceneteknikk og  fra riksteateret.

du finner tegningene her; http://ifleks.blogspot.com/p/nye-tegninger-november.html

1 kommentar:

  1. Avisne Agder 08.11.10:

    http://avisenagder.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=9695

    Har justert kultursenteret

    Etter innspill fra brukergrupper har arkitektene Reinhard Kropf og Dag Strass i Arkitektfirmaet Helen & Hard gjort justeringer på kultursenteret i Flekkefjord.

    Dagen etter at rådmann Tone Marie Nybø Solheim la frem sitt budsjett- og økonomiplanforslag, der hun har avsatt penger til kultursenterinvesteringer i 2012 og 2013, møttes prosjektgruppen for det nye kultursenteret.

    Med på møtet var de to arkitektene som har hovedansvaret for å tegne kultursenteret i Flekkefjord.

    LENGER SYD: - Vi har gjort noen endringer, både i forhold til størrelse på bygget og i forhold til plassering av for eksempel kinoen. Tidligere lå den i underetasjen, mens vi nå har flyttet den til 2. etasje, der også storsalen ligger. 2. etasje blir en plass for scenekunst. Det at vi gjør dette, sparer også prosjektet for store kostnader, sier Reinhard Kropf til Agder.

    Den største eksteriørmessige forandringen er at senteret er trukket litt lenger ut i Strandgaten, og at gateløpet blir noe endret i forhold til i dag. Det blir et stor monumentalt tak, med en terrasse under der det blant annet kan være utrestaurant. Det blir en stor trapp ned på plassen som forsterker inntrykket av det åpne rom ut mot sjøen.

    HJERTEROMMET: I tillegg blir det et nedsenket areal med adkomst fra sydsiden der blant annet fritidsklubben skal få sitt lokale.

    Selve hjertet i kultursenteret blir åpent, med et stor takvindu som blant annet gir utsyn til det gamle og fredede Johan Sunde-bygget.

    - Dette blir selve hjerterommet som har forbindelse til alle funksjoner i kultursenteret, forteller Kropf.

    I prosjektgruppen som består både av politikere og administrasjon, samt representant fra stiftelsen Flekkefjord Smaabyselskap, er det stor tilfredshet med den nye løsningen - og optimismen er like stor.

    KOSTNADSRAMME: - Vi håper og tror at kultursenteret skal stå ferdig til 1. januar 2014, sier rådmann Tone Marie Nybø Solheim.

    Arkitektene i Helen & Hard står for forprosjektet til kultursenteret i Flekkefjord og har bearbeidet de opprinnelige planene i tråd med nye ønsker, behov og krav. Når tegningene er godkjent av prosjektgruppen, starter arbeidet med å finregne på prisen. Det er et arbeid som skal være klart 16. desember. Selve forprosjektet skal overleveres i mars 2011.

    - Vi kan ikke si noe om kostnader ennå, men de forandringer som er gjort, gjør prosjektet totalt sett rimeligere, fordi man har funnet bedre løsninger, bemerker Kropf.

    SvarSlett