fredag 10. desember 2010

Avisen Agder: Kultursenteret barberes med 70 millioner


Kristen Munksgaard:
- Neida, det er ikke noe dramatikk. Vi arbeider nå med å finne frem til tekniske og arkitektoniske løsninger som gjør at vi holder oss innenfor kostnadsrammen på 130 millioner kroner, forsikrer rådmann Tone Marie Nybø Solheim overfor Agder.
Arkitektfirmaet Helen & Hard er godt igang med forprosjektet av kultursenteret i kinokvartalet. Det endelige forprosjektet skal være klart innen utgangen av mars.
Arkitektene har imidlertid informert prosjektgruppen for kultursenteret i Flekkefjord at prisen på den skissen som foreligger, vil beløpe seg til 200 millioner kroner. Årsaken er først og fremst et relativt omfattende romprogram og svært kostbare løsninger knyttet til utnyttelsen av kjelleretasjen.
- Investeringsrammene er krystallklare. Kultursenteret i Flekkefjord skal koste 130 millioner kroner. Prosjektgruppen har det som mandat og tar derfor noen ekstrarunder får å tilpasse kultursenteret til kostnadsrammen. Vi går igjennom de foreløpige tallene og løsningene som er valgt - og finner nå frem til omarbeidelser som gjør at vi holder oss innenfor rammene av det som økonomiplanen legger opp til, sier rådmann Solheim.
Prosjektgruppens arbeid er å se på finansiering, fremdrift, utbyggingstakt og prosjektets utforming.
- Samarbeidspartiene har i formannskapet vedtatt at det skal legges frem en egen politisk sak der endelig finansiering skal fremgå, driftskostnader for kultursenter samt vedlikeholdskostnader og investeringsbehov dersom ikke kultursenteret realiseres, sier Tone Marie Nybø Solheim.


les artikkelen på nett her: http://avisenagder.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=10110

1 kommentar:

  1. Det som ER dramatisk er at kommunen vil bruke 130mill den ikke har.

    SvarSlett