fredag 1. juli 2011

Historisk vedtak i bystyret i Flekkefjord:Sa ja til kultursenteret


Bystyret i Flekkefjord sa i går ja til å bygge kultursenter i Flekkefjord. Total prislapp: 149 millioner kroner!

Men selv om bare en stemte imot at man skal legge forprosjektet til grunn for bygging av kultursenter til en total prislapp på 149 millioner kroner, var det sterk skepsis fra blant annet Senterpartiet, der Nina Danielsen kom med en rekke forslag om endringstekst i forutsetningsdelen, som stort sett bare fikk støtte fra deler av Fremskrittspartiet og deler av KrF.

Dermed gikk formannskapets flertallinnstilling igjennom i bystyret i går kveld.

I forutsetningene heter det at kultursenteret skal realiseres innenfor de økonomiske rammene og at kommunens låneopptak blir på ca. 35 millioner kroner, i tillegg til en garanti på 10 millioner kroner som er statens andel av prosjektet.

– Det forutsetter at den eksterne finansieringen er minst på et nivå som gjør at kommunens låneopptak ikke i vesentlig grad overskrider 35 millioner kroner, heter det i vedtaket.

Bystyret bestemte videre at det skal engasjeres prosjektleder for det videre arbeidet og at det skal være en del av prosjektets ramme på 139 millioner kroner, samtidig som man forutsetter at detaljprosjektering iverksettes så snart som mulig.

fra Avisen Agder

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar