onsdag 9. oktober 2013

Kultursenteret: fremdriftsplanen og budsjettet holdes

kultursenter okt13



PRESSEMELDING:
Forprosjektet for kultursenteret i Flekkefjord viser at fremdriftsplanen og budsjettet holdes. I august 2014 starter rivearbeidet.
Kultursenteret har vært diskutert siden 70-tallet. I 2000 ble tomten vedtatt som tusenårssted for kultursenteret. I dag ble forprosjektet til nytt kultursenter i Flekkefjord vedtatt av arbeidsgruppen med mål om ferdigstillelse november 2016. Arbeidet med detaljprosjekteringen starter omgående. Det er planlagt innhenting av tilbud for byggearbeider fra entreprenører våren 2014. Rivearbeider og etterfølgende nybyggsarbeider starter på ettersommeren 2014.


Forprosjekt:
Arbeidet med forprosjektet startet i mai 2013 og har vært en konstruktiv prosess der arkitekt, rådgivende ingeniører, prosjektadministrasjon, brukere og Flekkefjord kommune som fremtidig eier og driver av kultursenteret har bidratt til og samarbeidet om de løsninger som nå presenteres i forprosjektrapporten. Kultursenteret får et brutto gulvareal på 3150m2 fordelt på 4 etasjer. Det er et mål at kultursenteret skal favne så bredt som mulig slik at kapasiteten utnyttes og at det er aktivitet i bygget i størst mulig omfang. Følgende funksjoner er inkludert:

· Bibliotek
· Storsal/flerbrukssal, med en setekapasitet på 380 seter.
· Kino, med en setekapasitet på 100 seter.
· Kulturskole
· Fritidsklubb
· Blackbox
· Administrasjon.


Kultursenteret som identitetsbærer for Flekkefjord:
Arkitektene for kultursenteret skriver i forprosjektrapporten: "Senteret skal være en naturlig møteplass for opplevelse, informasjon, kreativitet og kunnskap. Det nye kultursenteret bør være en identitetsskaper i Flekkefjord. Det bør være et bygg av høy arkitektonisk kvalitet som skaper lokal stolthet og nasjonal interesse. Bygget bør derfor være inviterende og pirre folks nysgjerrighet".

Bygget får en stor og innbydende glassfasade mot sjøen og i denne fasaden er også hovedinngangen plassert.
Fasadene forøvrig er planlagt med trekledning som er kokt i eddik slik at det blir «dødt» og dermed får et lavt vedlikeholdsbehov og lang levetid.

Det er store og innbydende innvendige og utvendige trapper ved hovedinngangen der man innvendig kan bevege seg komfortabelt mellom etasjene og utvendig har atkomst til en terrasse med god utsikt mot sjøen.
Innvendig er det i stor grad tenkt benyttet trematerialer på golv, vegger og i tak.

I en kulturell storstue som senteret vil bli, er kravene og dermed utfordringer til akustiske og branntekniske løsninger store og dette er ivaretatt i løsningene for bygget. Bygget er tenkt planlagt med oppvarming fra varmepumpe som henter varme til bygget fra grunnvannet under bygget.

Bygget hviler på en tykk plate av betong som i tillegg til å være fundament også skal forhindre at bygget «seiler» sin vei dersom ekstrem stormflo inntreffer. Arkitektkonkurransen for kultursenteret ble vunnet av Helen & Hard AS sommeren 2007.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar