fredag 9. oktober 2009

ett eksempel: Ørland Kultursenter



Ørland kultursenter innholder stort sett det samme som Flekkefjord kultursenter skal innholde, størrelsen er omtrent som det vi planlegger her. Huset åpnet februar 2009 med en prislapp på 115 mil. kroner


Ørland er en kommune med litt over 5000 innbyggere på Fosenhalvøya i Sør-Trøndelag. Den grenser i øst til Bjugn kommune. Kommunen er liten i utstrekning, og overveiende flat, da 91 % av arealet ligger under 60 moh.; mesteparten ligger endog lavere enn 20 moh.

Ørland hovedflystasjon er kommunens og regionens største arbeidsplass. Kommunesenteret Brekstad, som ble by i 2006, er det regionale handelssenteret og har også andre regionale funksjoner som tingrett og helsetjenester.[1] Landbruket er også dominerende i kommunen, både i landskapsbildet og sysselsettingsmessig.


Ørland Kultursenter

Et levende senter for kunst, kultur og kunnskap

møterom for 2-440 personer.
Store sal med 445 seter, med stor scene på ca 253 m2, gode garderober, greenroom, verksted og teleskoptribune.
kino med 135 seter i fast amfi.
bibliotek med høyde under taket og dype innsikter mellom permene. Verdensrommet, Kunstens vei (med ny lyttestasjon), Les-Bar
kulturskole med rom for utfoldelse. En rekke studio til undervisning, eget atelier, animasjonsfilmstudio, bandrom
Galleri Hans for skiftende utstillinger.
Hanna Ryggen-senteret i samarbeid med Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.
tilberedningskjøkken til utleie.
NRK Trøndelags Fosen-kontor

3 kommentarer:

  1. Ørland kultursenter kom på minst 136 millioner kroner. Kommunens del skulle være 40 millioner kroner, men er nå på 42 millioner kroner mer. Altså 82 millioner kroner. Og da hadde kommunen med flere aktører som forsvaret, staten, fylket og private investorer. Dette kan dokumenteres!
    Det er meget sannsynlig at flekkefjord må ut med til sammen nærmere 200 millioner kroner med evt. offentlig støtte og annen støtte!
    Det er neppe lurt å bruke inntil 10 millioner kroner på forprosjekt og innløste eiendommer - for så å måtte gi opp prosjektet - og sitte igjen med et tap på 10 millioner kroner.

    SvarSlett
  2. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.6843881
    Her er referansen (linken).
    Jeg skjønner ikke at kommunen vil kaste bort 10 millioner kroner på et prosjekt kommunen umulig kan fullføre!

    SvarSlett
  3. ... tenk på ett tall.. Forprosjektet er satt igang for å slippe å forholde seg til ukvalifisert synsing av anonyme motstandere.

    Kanskje bedre økonomistyring av prosjektet hadde gjort seg for en kommune med 5000 innbyggere?

    SvarSlett