fredag 5. februar 2010

Kvinesdal trenger ikke et kultursenter i Flekkefjord

Gratulerer  herved Kvinesdal kulturhus, dvs biblioteket og kinoen i Kvinesdal som i år er 25 år.  Biblioteket skal utvides, ny vestibyle skal bygges og kinoen skal få en sal 2, og KIOSK! .

Disse planene som er noen år nå er ingen nyhet (mulig det er nytt for Agders nyansatte journalist).
Etter forrige ukes oppslag om kultursenteret i Lyngdal og Flekkefjord, vil Kvinesdal og ha oppmerksomhet.

I dagens Agder  går Kvinesdals  kultursjef Jan Schou ut og litt  fleipete melder: "Flekkefjord trenger ikke kultursenter " Dette fordi Kvinesdal  skal bygge ut kapasiteten sin.

Sannheten er at Kvinesdal ikke trenger ett kultursenter i Flekkefjord. Dette forde kultursenteret i Flekkefjord vil være ett bedre hus med større kapasitet og kvalitet enn det de vil få uansett hvordan de nå bygger på helsehuset ( unnskyld kulturhuset) på Englemoen.
Lyngdal og Kvinesdal vil ikke kunne konkurere mot Kultursenteret i Flekkefjord og det vet Schou og Seland godt.

Det er ikke uten grunn at Schou går ut og uttaler seg om nabokommunen ; han vet at dette handler om stedsutvikling og  omdømmebygging ,  han tar som vanlig godt i når  han skal i avisen.

Siden både Lyngdal og Kvinesdal har meninger om kultursenter  i Flekkefjord vil jeg si at det dere ser nå er noe som kan minne om en begynnnende panikk i bygdekommunene, en slutning jeg trekker siden det ikke er noe sensasjonelt  hverken ved ny kiosk eller mindre kinosal.

1 kommentar:

  1. Leserbrev i Agder 9.2:

    "Kultursenter i Flekkefjord

    Da jeg leste Kvinesdal kultursjefs utsagn i Agder fredag, ble jeg først skikkelig provosert og satte meg ned og skrev et avisinnlegg. Etter å ha lest igjennom innlegget, så jeg at innholdet var på samme nivå som Schous utsagn.
    Jeg kastet derfor dette innlegget i papirkurven og begynte på et nytt og mindre provosert innlegg.
    Jeg synes faktisk at kultursjefen i Kvinesdal kommune skal konsentrere seg om kulturen i Kvinesdal og ikke blande seg inn i Flekkefjords kulturplaner eller prosjekter.
    Det er sikkert bra for Kvinesdal at man får en ny kinosal og en større kiosk i kulturhuset sitt, men å bruke dette som argument for at Flekkefjord ikke trenger å bygge kultursenter vitner om dårlig kulturforståelse fra kultursjefens side.
    Et kultursenter i Flekkefjord planlegges ikke for å ha et sted til å huse arrangementer alene, men skal være et senter som skal samle alle gode kulturkrefter i Flekkefjord under ett tak. Den oppgaven kan med all respekt å melde kulturhuset i Kvinesdal aldri fylle.
    Heldigvis har vi en rekke dyktige og engasjerte personer i Flekkefjord som arbeider jevnt og trutt med kultursenteres tilblivelse, og vi skal nå vårt mål om ikke så altfor lenge.
    Så må altså kultursjefen i Kvinesdal mene det han vil, men det rokker ikke med våre planer eller vår entusiasme!
    Stein Asgeir Egenes"

    http://avisenagder.no/Leserbrev/tabid/266/articleView/true/moduleid/50591/Default.aspx

    SvarSlett