fredag 3. september 2010

Flekkefjord uten fritidsklubb

 BRANN: Brannen på Trellebakken fører til at Fritidsklubben innstiller driften inntil videre.
BRANN: Brannen på Trellebakken fører til at Fritidsklubben innstiller driften inntil videre.
Brannen på Trellebakken får dramatiske konsekvenser for brukerne av Fritidsklubben. Tilbudet legges nå på is inntil videre.
Av ERIK THIME ( Avisen Agder 03.09.2010  

http://avisenagder.no//Nyheter/tabid/250/Default.aspx?ModuleId=75950&articleView=true)


Tjenestetilbudet til Fritidsklubben i sin nåværende form, nedlegges fra 15. september. Det er i alle fall innstillingen fra saksbehandler Bengt Aslaksen i Flekkefjord kommune.
— Brannen på Trellbakken gir Flekkefjord kommune driftsmessige utfordringer. Vi har lett etter aktuelle steder der Fritidsklubben kan holde hus, men har ikke lyktes, sier Aslaksen til Agder.

KOSTNADER: Administrasjonen hadde møte med forsikringsselskapet like etter brannen, både av hensyn til videre drift av kommunens tjenester og med hensyn til skade på bygg og inventar.
— Et viktig perspektiv var et kommunen ikke ønsker å sitte med økte kostnader som følge av skaden. På skadetidspunktet var det ferie, hvilket kan sies å være en fordel med hensyn til tjenestene som hadde et naturlig opphold. På den annen side hersker det liten tvil om at sentrale aktører som følge av ferietid trenger noe mer tid, uttaler Aslaksen.

FLYTTET: Administrasjonen foreslo da i samråd med forsikringsselskapet og de ulike tjenesteområdene å flytte pen barnehage til brakkene på Søyland skole midlertidig frem til jul, flytte kulturskolen midlertidig til Dr. Krafts gate, for så å flytte til Kirkegt. 52.
Fritidsklubben er en del av allment kulturarbeid og berører tjenestetilbudet til Klubben Humør og rockeklubben, tilbud som kan karakteriseres som samling/kosekvelder og utleie til lag og foreninger, forteller Aslaksen.
— Det er ikke enkelt å vurdere betydningen av dette tjenestetilbudet, ikke minst fordi det er vanskelig å finne statistikk og faktaopplysninger.

BEHOV: Aslaksen peker på følgende momenter:


  • Humørs behov for lokaliteter kjenner vi ikke. Dette vil etter administrasjonens oppfatning ikke være et prekært behov, men et behov som kan vurderes over litt tid.
  •  Rockeklubben er en del av Fritidsklubben, de fleste aktive er mellom 13 og 18 år. Klubben vurderes å ha en sentral rolle som katalysator for musikklivet. Mange av ungdommene som går her nytter trolig ikke andre fritidstilbud. Det er risiko at for at brukerne av tilbudet forsvinner, dersom tilbudet forsvinner.

TIL LEIE: — Administrasjonen har befart sentralt lokale som er til leie og som har vært brukt til rock/musikk før. Før det eventuelt kan leies må det brannsikring/utbedringer til og leieforhold må gjøres i samråd med forsikringsselskapet. Utbedringer vil ta noe tid, alt etter hvilke pålegg som gis og det er ikke avklart med tilbyder hva eventuelt summen av utleie og branntekniske utbedringer vil beløpe seg til, opplyser Aslaksen.
Det er politisk vedtatt å avsette midler til kjøp Musikkbinge i 2010. Den er tenkt å stå på Ungdomsskolen og kan nyttes av skolen og andre, men størrelsen vil ikke dekke rockeklubbens behov.

KULTURSENTERET: — To musikkbinger vil heller ikke løse behovet, og det foreslås at innkjøp av musikkbinge nummer to blir budsjettforslag i 2011.
Administrasjonen ønsker at Ungdomsrådet, politikere og byens innbyggere skal få komme med innspill. Dette vil administrasjonen legge til rette for, forteller Aslaksen.
Kommunens administrasjon ser det som naturlig at aktiviteter tilknyttet Fritidsklubben, fremtidige vurderinger av brannskadde bygg på Trellebakken og problemstillinger i relasjon til dette må inngå som en del av beslutningsgrunnlaget for kultursenteret.
— Kommunens totale vurdering av driftssituasjonen er at denne aktivitetsdelen - Fritidsklubben — nedlegges som følge av usikkerhetsmomentene i saksutredningen, herunder også påvente av fremtidig vurdering av lokalitetene på Trellebakken og vurderinger av politiske beslutninger dette eventuelt måtte ha for kultursenteret, avslutter Aslaksen. 

(03.09.2010 kl. 06:55)

3 kommentarer:

  1. Pressisering: Rockeklubben er ikke en del av fritidsklubben, men det samarbeidet om bruket av lokalene i kjelleren på trellebakken.

    SvarSlett
  2. Fritidsklubben legges på is?

    STORE ¯DELEGGELSERDen gamle l*rerbygningen ble totalskadet i brannen pOE Trellebakken 2.juli.
    Det er så jeg nesten ikke tror det jeg leser. Etter en iherdig innsats fra brannvesenets side ble foreningslokalet der fritidsklubben og rockeklubben ...

    Av Avisen Agder06.09.2010 kl 09:14




    Det er så jeg nesten ikke tror det jeg leser. Etter en iherdig innsats fra brannvesenets side ble foreningslokalet der fritidsklubben og rockeklubben holder til reddet fra brannen med relativt små skader.

    Jeg var selv inne i lokalet sammen med representant fra Rockeklubben og brannvesenet dagen etter brannen og konstaterte at utstyrt som var inne i lokalet var nesten uskadd. Et stort arbeid med tørking og røyksanering var satt i gang.

    Man må gå ut fra at kommunen har bygget fullverdiforsikret og at en reparasjon etter skaden burde være en kurant affære.

    Fritidstilbudene til tenåringene som fritidsklubben og rockeklubben representerer er vesentlige og må videreføres og det må finnes alternative løsninger i en overgangsperiode mens reparasjonen pågår.

    Som mangeårig sponsor av rockeklubben og Fjellparkfestivalen ser jeg den positive effekt virksomheten har på ungdommene. Dette må være Flekkefjord kommunes første prioritet. Få satt håndverkere på jobben og få lokalene driftsklare så fort det overhodet lar seg gjøre.

    La ungdommene benytte andre av kommunens lokaler i mellomtiden, nær sagt hvor som helst, men gi dem tak over hodet om så er inne på rådhuset...

    Stein Asgeir Egenes,

    bedriftsleder,

    far og gammel rocker!

    SvarSlett
  3. Avisen Agder: http://avisenagder.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=9060

    Håpet er ikke ute for fritidsklubben i Flekkefjord.

    Et enstemmig utvalg for oppvekst og kultur bestemte denne uken at administrasjonen i Flekkefjord kommune må jobbe mer med å finne lokaler til fritidsklubben.

    - Forslaget fra administrasjonen var altfor dramatisk, og vi har bedt administrasjonen se på andre løsninger. Hvis vi ønsker å satse på ungdommene, blir det feil å ikke finne løsninger, mener utvalgsleder Marianne Nuland Andersen (V).

    SKADD: Utvalget ble orientert om bygningsituasjonen på Trellebakken, og det er ingen tvil om at bygningen der blant annet fritidsklubben holdt til, er sterkt brannskadd.

    - Slik jeg forstår det er bygningen mer eller mindre ødelagt. Det elektriske anlegget er ute av funksjon, og plasten i veggene er smeltet. Det et trolig en stor mulighet for at bygningene må rives.

    Administrasjonen foreslo at fritidsklubbens aktiviteter fryses og legges på is inntil videre.

    Den løsningen er ikke bra, mente et enstemmig utvalg.

    MÅ LETE: - Vi har derfor bedt om at det letes etter egnede lokaler. Vi er også klar over at det blir vanskelig å finne egnede steder, men her må alle steiner snus. Vi kan ikke legge ned en fritidsklubb på denne måten.

    - Kan det være aktuelt å sette opp for eksempel brakker?

    - Det er en kostbar løsning, og kan nok bli vrient å få til.

    - Hva med å leie plass hos private?

    - Alt må som sagt vurderes, og det er det vi nå har bedt administrasjonen om å gjøre. Ungdommene kan ikke være uten et sted å være helt til et kultursenter står ferdig.

    FORNØYD: Utvalgsmedlem Sigurd Bruhjell (H) er fornøyd med vedtaket som ble gjort:

    - Det er ikke aktuelt for Høyre at kommunen skal spare penger på denne måten. Vi skal satse på ungdommene, ikke nedprioritere dem, slår Bruhjell fast.

    SvarSlett